Bíborvég

Tartalomhoz ugrás
Legfrissebb
Kedves Szülők!

Az elmúlt tanév rendhagyó oktatása után, mely sok erőt kívánt mindannyiunktól, és most a nyári pihenés után, újra lelkesedésre, friss lendületre van szükség, mert ez a tanév is kicsit rendhagyóan indul.

Felelősséggel gondolkodva minden szülő szeretné, hogy gyermeke biztonságban legyen az iskola épületében.

Minden intézménynek az a feladata, hogy a helyi lehetőségek függvényében valósítsa meg az EMMI által a közoktatási intézmények számára kidolgozott/javasolt Intézkedési Tervet.

Ez az eljárásrend intézményünk feltételeihez igazított.


Köszönöm, hogy felelősséggel gondolkodó szülőként, gyermeke és a többi diák, és minden az intézményben megforduló személy biztonsága érdekében segíti munkánkat.
Előre is köszönöm együttműködésüket!

Decs, 2020. 09.01.

Bergerné Ifju Ezsébet
      intézményvezető


Hírfolyam
2019-20 Tanév
II. félév
2020. 06.13. Ballagás
Ilyen ballagásunk még sosem volt.  Pár hete még azt hittük, úgy kell elengedni nyolcadikos diákjainkat, hogy nem látjuk együtt többé Őket. Nem így lett. Felsős pedagógusaink és az iskola dolgozóinak közös összefogásával, munkájával, gondos szervezéssel meghitt hangulatú ünnepséget rendezhettünk az iskolaudvaron. Nemcsak az épület belső része, hanem még nagyablaka is ballagási díszt öltött; - ha már vendégek nem jöhettek, azért a településen mindenki tudjon az ünnepről!
Most a végzős évfolyam (14 diák) esetén nehéz volt eldönteni, mi erősebb: a büszkeség, hogy a kezeink között nőttek fel, tanultak, sportoltak, versenyeztek; eredményekkel, gesztusokkal, kamaszkedvességgel is megajándékozva bennünket, vagy a szomorú hiány. Ezek az arcok, ezek a gyerekek hiányozni fognak, hiszen velünk éltek évekig.
Köszönjük a kedves Szülőknek, hogy ránk bízták gyermekeiket! Az Önök gyermekei, a mi diákjaink elbúcsúztak a decsi iskolától, de mi, pedagógusok hisszük azt, hogy csak az iskolától, de az Önök segítségével tőlünk, pedagógusoktól nem.
Az ünnepségen az iskolánk alapította Bíborvég-díjat az eredményes tanulmányi, közösségi, és sportmunkáért négyen kapták: Both Dávid, Juhász Zétény és kiemelten, a tantárgyi dicséretek mellett, általános nevelőtestületi dicsérettel: Kalányos Balázs és Zsiga Levente.
A Kincses Tolna Megye Értékvetélkedő díjazottjai
Az idei tanévben a Tolna Megyei Önkormányzat által meghirdetett és a tanév első félévében megkezdett Kincses Tolna Megye Értékvetélkedő témája a természeti környezet, sport és egészséges életmód volt. A tavaszi, személyes részvétellel zajló záró program a koronavírus járvány miatt elmaradt. Így a vetélkedő első fordulójára beküldött munkák alapján hirdettek eredményt. Iskolánk csapata 2. helyezést ért el. A szervezők személyesen adták át a díjakat a gyerekeknek és felkészítőjüknek.
Nyolcadikos diákjaink: Juhász Zétény, Kalányos Balázs, Nagy Kiara, Rigó Adrienn.
Felkészítő tanár: Kozma Erzsébet. Gratulálunk!2020. március 22.
Már régóta készültünk a rendhagyó Víz világnapi megemlékezésre. Az idei évben 7. osztályos tanítványunk, Farkas Patrik fotóiból szerettünk volna kiállítást rendezni. Köszönet támogatónknak, a Decsi Pék Kft-nek, Gál Miklósnak, aki hozzájárult a fotók előhívásához. Minden időben elkészült. A koronavírus okozta rendkívüli helyzet azonban közbeszólt: a tantermen kívüli digitális oktatás miatt most nem paravánokon elhelyezett kiállításra hívunk látogatókat, hanem itt, online-kiállítás keretében tekinthető meg Farkas Patrik „vizes” fotóiból néhány. Szép munka, csodás fotók, gratulálunk!

2020. március 13.
Rendhagyó nemzeti ünnep! Színjátszósaink, mint minden évben most is nagyon készültek az ünnepre! A műsort néző nélkül a helyi televízió rögzítette és játszotta le március 15-én. Felemelő, szép volt, színvonalas, mint mindig! A hagyományos „Jó tanulók jutalmazása” sem maradt el, az Önkormányzat a későbbiekben házhoz szállította a megérdemelt ajándékokat a 30 tanulónak. Köszönjük!

2020. március 3.
Baka György gyermekeket is megmozgató ismeretterjesztő előadása a Klímaváltozás az alapoktól címmel a Tolna Megyei Klímairoda szervezésében zajlott a felső tagozatosoknak a Faluházban.

2020. március 3.
 
 
A tervezett program szerint az Iskolanyitogató foglalkozások között egy idegen nyelvi és ismét egy kézműves foglalkozás következett. Bár kevés résztvevőnk volt,  ők a tanító nénikkel együtt érdeklődve és aktívan dolgoztak az angol és a német feladatok megoldásán, majd ügyeskedtek
 
is.


2020. február 28.
 
 
Iskolanyitogató foglalkozásaink sorában egy ovis-iskolás kölyökatlétika foglalkozás zajlott pénteken délelőtt a tornacsarnokban.
 
Alsós tanítóink különböző játékos sportfeladatokkal várták a nagycsoportosokat és az őket kísérő óvónéniket. A nagyobbak segítettek az akadálypályákon, az elsősök pedig az ovisokkal együtt versenyeztek. A vidáman, lelkesen végrehajtott gyakorlatok végén valamennyi kisovis emléklapot, apró ajándékot és csokoládét kapott.  
 


2020. február 24.

A farsangi mulatság szervezői hagyományosan tanévenként a mindenkori 3. osztály pedagógusai, tanulói és szülői közössége. A mulatságot a Rednex Cotton Eye Joe zenéjére koreografált nyitótánccal indította a 3. osztály. A bemutató után jelmezes felvonuláson 46 tanuló mutatta be ötletes jelmezét. A bírálóbizottság a 11 legötletesebb jelmezt díjazta. A felvonulást és a díjak kiosztását tánc, majd tombolasorsolás követte, de zsákbamacskán és karikás sorsjegyen is lehetett nyerni. Köszönet a szülőknek, és minden támogatónknak!
 

2020. február 3.

Iskolanyitogató programsoro-zatunk folytatódott. A leendő első osztályosoknak, szüleiknek lehetőséget biztosítottunk arra, hogy kis foglalkozások keretében is megismerjék oktató-nevelő munkánkat. A sorozatnyitó gyermek-szülő közös foglalkozások: először új digitális eszközünkkel, a robotméhecskékkel találkoztak, majd kézműveskedhettek.

Nyílt hét az óvodások szüleinek 2020. jan. 27-31.

 
Újonnan induló Iskolanyitogató programsorozatunk keretében az iskolavezetés az ovis szülői értekezleteken járt, majd nyílt héten vártuk a szülőket az alsó tagozat minden osztályába, és egy iskolánk környezetét, felszereltségét bemutató fórumra is.Óra
Vissza a tartalomhoz