NTP-KKT-12-AP 2012-2013 - Bíborvég

Kisegítő lehetőségek
Tartalomhoz ugrás

NTP-KKT-12-AP 2012-2013

Pályázataink
NTP-KKT-12-AP 2012-2013

Intézményünk a Nemzeti Tehetség Program által kiírt NTP-KKT-12/A-P program keretében írt „Talentum Paletta 2.” című pályázatával ismét támogatást nyert két nyár eleji program tehetségsegítő program megvalósítására.

  • Az egyik a Mórahalmon a Zöld Közösségi Ház és Erdei Iskolában zajlott, ahol több sok érdekes foglalkozással tarkított programot dolgoztunk ki 24 erdei iskolás gyerek számára. Csodálatos vízi világ című program keretében ismerkedhettek a tanulók a víz tulajdonságaival, a halászattal, a halászléfőzés rejtelmeivel, az alföld madárvilágával, a tanyasi élettel, a szikes tavak élővilágával és a csodálatos Szent Erzsébet Gyógyfürdő vizével.

A kötött foglalkozások mellett szabadidőben és az esti órákban sportolási lehetőségek, társasjáték, daltanulás szórakoztatta a diákokat. (Pályázat írói, megvalósítói: Kovács Szilvia, Valentinyi János)

  • A másik az „Átmenet-tábor”, melyet a leendő ötödik osztályosoknak szerveztünk június végén. A tábor célja a gyerekek  ehetségének többoldalú fejlesztése, az alsó tagozatban működő tehetségkörök átvezetése a felsős tehetségkörökbe. Célunk volt új kézműves technikák, az anyagok hagyományos és újszerű felhasználásának megismertetése, a kreatív alkotás egyéni és közösségi örömeinek átélése, a szülőföldhöz való kötődés erősítése volt. Két napon kézműves program volt, két napon pedig a matematikai-logikai képességeket fejlesztő szöveges feladatokkal, majd egyszemélyes és párban vagy csoportban játszható táblajátékokkal tették próbára képességeiket. Egy napon pedig a diákok kisebb csoportokban sétáltak a településen, közben ismerkedtek Decs természetes és épített örökségével, nevezetességeivel, rajzokat, fotókat készítettek, információt kértek a falu lakóitól, s végül feladatlapot töltöttek ki. (Pályázat írói, megvalósítói: Szabó Ernőné, Tóth Julianna, Vaszlavek Ildikó, Bergerné Ifju Erzsébet)

Vissza a tartalomhoz