EFOP-3.2.1-15-2016-00001 - Bíborvég

Kisegítő lehetőségek
Tartalomhoz ugrás

EFOP-3.2.1-15-2016-00001

Pályázataink
A Bíborvég Általános Iskola 2019-ben ismét elnyerte az Akkreditált Kiváló Tehetségpont címet, melynek köszönhetően a „Tehetségek Magyarországa” című EFOP-3.2.1-15-2016-00001 azonosítószámú kiemelt projekt keretében támogatást nyert csoportos tehetségsegítő tevékenység megvalósítására.

A projekt 3 egységből tevődik össze:
Gazdagító program
A program célja a komplex tehetséggondozás, melyet a bevonni kívánt két csoport (19 fő néptáncos és 5 fő citerás) közös együttműködése alkot. A Sárközi kultúra a Szellemi kulturális örökség része. A Sárköz települései közül Decs fontos szerepet tölt be a zenei, a népviseleti és népi kultúra területén alkotott hagyományok ápolásában. Intézményünk fontosnak tartja, hogy az itt élő fiatalok megismerjék a helyi kulturális örökség részét képező népviseletet, népdalokat, néptáncokat. A faluban élő gyerekek megismerkedjenek a Sárközi ünnepkörök hagyományaival a hozzájuk tartozó néptáncokkal, népzenékkel, népi gyerekjátékokkal, valamint aktív tagjai legyenek a különböző tehetséggondozó foglalkozásoknak. A tanulók a néptáncos és citerás foglalkozásokon elsajátítják az összeállított műsor dalanyagát, tánclépéseit, koreográfiáját.
A heti rendszerességgel tartott foglalkozásokat, kiegészítette egy intenzív program, melyen a tanulók betekintést nyertek a helyi Hagyományőrző együttesek munkájába, valamint tovább finomíthatták ismereteiket színpadi környezetben.

Tehetségnap
A tehetségnap keretében tanulóink és a település lakói megismerkedhetnek intézményünk tehetséggondozó tevékenységeivel és az eddig elért sikerekkel, eredményekkel.
A tehetségnap alkalmával bemutatásra kerül a pályázat keretében megvalósuló néptánc és citera produkció, valamint bemutatkoznak további tehetséges tanulóink rövid műsorszámokkal. Ezt követően minden résztvevőnek lehetősége nyílik különböző tehetséggondozó foglalkozások látogatásával betekintést nyerni a Diákvállalkozó csoportok, hagyományápoló kézműves csoport és a táblás játékok világába, valamint kipróbálhatják magukat a zene (népi hangszerek), a digitális eszközök és a sport területén is.

Műhelybeszélgetés
A műhelybeszélgetés célja, hogy az érdeklődők megismerkedjenek a tehetségazonosítás és a tehetséggondozás lehetőségeivel és fontosságával.
A műhelybeszélgetés címe: A tehetségazonosítástól a tehetséggondozásig - avagy mit tehetünk közösen a tehetséges gyerekekért.
A műhelybeszélgetésre várjuk az intézmény pedagógusait, tanulóink szüleit, a település egyéb érintett intézményeinek szakembereit: óvónőket, védőnőket, szociális munkást, művelődés szervezőt, helyi civil szervezetek képviselőit és egyéb érdeklődőket.

A projekt megvalósítói: Bernád Enikő és Kozma Erzsébet


Vissza a tartalomhoz