2021-22 Tanév hírfolyam - Bíborvég

Kisegítő lehetőségek
Tartalomhoz ugrás

2021-22 Tanév hírfolyam

Archívum
Ez történt
2021/2022. tanév
 
I.   félév

Adománygyűjtés a Szekszárdi Kutyamenhelynek

2021. december 21-én zárult az adománygyűjtési akció, amellyel a Szekszárdi Kutyamenhely védenceit támogattuk. Iskolánk tanulói és pedagógusai összesen 74 kg kutyatápot, 22 kg kutyakonzervet, 4 kg kutyaszalámit és 7 kg macskaeledelt, ezen kívül edényeket, takarókat, plédeket gyűjtött.
 
Minden kedves adományozónak köszönjük a hozzájárulást!
 


 
Karácsonyi projektnap

2021. december 21-én iskolánkba beköltözött a karácsony hangulata, egész nap hangulatos zene szólt az iskola auláiban. A felsős tanulók karácsonyi kézműves foglalkozáson, játékos sportos akadálypályán, karácsonyi kvízen és QR –kódos nyomkeresésen vettek részt, az alsósok mézes kalácsot sütöttek, kézműveskedtek.
 
Boldog, békés karácsonyt kívánunk minden tanulónknak, dolgozónknak és családjuknak!Negyedik Adventi gyertyagyújtás

2021. december 20-án meggyújtottuk a közös Adventi koszorú utolsó gyertyáját, amely a Szeretetet jelképezi. Negyedik osztályosaink felelevenítették a betlehemezést műsorukkal. Köszönjük a szép műsort a negyedik osztályos tanulóknak és a tanítónéniknek, Hollóné Török Mónikának és Gál-Pál Zitának.


Mézeskalács sütés

December 3. hetében alsósaink mézeskalács sütéssel készültek a karácsonyra. A gyerekek nagy örömmel gyúrták és szaggatták a tésztát. A sütés alkalmával nagyon finom illat terjengett az egész épületben.
Köszönjük a gyerekeknek és az osztálytanítóknak a lelkes készülődést!Harmadik Adventi gyertyagyújtás

2021. december 10-én a harmadik osztályosok műsorának keretében meggyújtottuk iskolánk Adventi koszorújának a 3. gyertyáját, amely az örömöt jelképezi.
Köszönjük a műsort a harmadik osztályos tanulóknak és Tamási Józsefné, Marikának a felkészítést.


Mikulás

2021. december 6-án ellátogatott iskolánkba a Mikulás. A gyerekek nagy örömmel fogadták, az alsósok énekeltek neki. A Mikulás minden tanulót megajándékozott egy kis édességgel.


Második Adventi gyertyagyújtás

2021. december 3-án a második osztályosok műsorának keretében meggyújtottuk iskolánk Adventi koszorújának a 2. gyertyáját, amely a reményt jelképezi.
Köszönjük a szép műsort a második osztályos tanulóknak és tanítóiknak: Borsiczky Ivánnak és Tóth Juditnak.Pályaorintációs nap

2021. december 3-án Pályaorientációs napot tartottunk iskolánkban. A programok osztálykeretben valósultak meg. Az alsós gyerekek játékosan ismerkedtek meg a különböző szakmákkal. A felső tagozatban a hangsúlyt a továbbtanulás lehetőségeinek feltérképezésére helyeztük.


Diákolimpia - Futsal

2021. december 1-én iskolánk felsős tanulói 1. helyezést értek el a Diákolimpia Szekszárd Városkörnyéki Futsal döntőjén.
A csapat tagjai: Akay Márk, Baráth Brendon, Horváth Ádám, Mészáros Zoltán, Pusztai Dániel, Szabó Kristóf, Sztojka Roland Rikárdó,
Felkészítő pedagógusuk: Kilián Zsolt
Gratulálunk a csapat tagjainak!

Első Adventi gyertyagyújtás

2021. november 26-án iskolánkban is meggyújtottuk a közös Adventi koszorú első gyertyáját, amely a Hitet jelképezi. Tanulóink online élő közvetítés keretében nézhették meg első osztályosaink műsorát. Köszönjük a szép műsort az első osztályos tanulóknak és a tanítónéniknek, Bernád Enikőnek és Endeliné Péter Szilviának.
Ki tud többet Angliáról, Németországról? vetélkedő

2021. november 17-18-án került megrendezésre a vetélkedő első fordulója. 2-3 fős vegyes csapatok mérték össze tudásukat. A feladatok között szerepelt vaktérképen való tájékozódás, valamint párkereső feladat híres emberek, nevezetességek képeivel és neveivel.Játékos sportverseny – Bátaszék

2021. november 17-én rendezték meg Bátaszéken a Játékos sportverseny körzeti döntőjét, melyen iskolánk 18 fő alsó tagozatos tanulóval képviseltette magát. A gyerekek nagyon élvezték a változatos versenyszámokat. A versenyre a tanulókat Csongrádi Eszter tanárnő készítette fel. Gratulálunk a csapatnak!Mazsola avató

2021. november 12-én tartottuk 5. osztályos tanulóink Mazsola-avatóját. Ez már régi hagyomány iskolánkban, ezért idén sem maradhatott el. A vicces feladatok elvégzése után 5. osztályos tanulóink is a felső tagozatot képviselik. Minden jót kívánunk nekik az előttük álló csodálatos évekhez!
Lámpás felvonulás

2021. november 11-én sötétedés után a falu apraja-nagyja az iskola szervezése által megvalósuló Márton napi lámpás felvonuláson vett részt. A sok pici világító lámpás hangulatos látványt nyújtott a település utcáin. A felvonulás végét egy kis állófogadással zártuk az Önkormányzat hozzájárulásának köszönhetően, ahol zsíros kenyér és meleg tea várta a felvonulókatTökfaragó verseny

Első alkalommal hirdettünk iskolánkban tökfaragó versenyt a Halloweenhez kapcsolódóan. Az otthon kifaragott alkotásokat az iskola aulájában állítottuk ki. Az alkotók apró jutalomban részesültek
Iskolai könyvtárak országos napja – szabadulószoba

2021. november 5-én az Iskolai könyvtárak országos napja alkalmából könyvtárosunk szabaduló szobás játékos foglalkozást szervezett felsős tanulóink részére. Osztályonként 3-4 fős csapatok vetélkedtek egymással. A tanulók nagyon élvezték a fejtörő, játékos feladatokat.TeSzedd!

2021. október 22-én délután a borús idő ellenére az iskola tanulói, pedagógusai valamint a tanulók szülei, az Őszi Napfény Nyugdíjas Klub és az Élhetőbb Decsért önkéntes tagjai nagy lelkesedéssel indultak szemetet szedni. Az akció keretében tisztábbá varázsoltuk iskolánk és a település utcáit.
 
Mindenkinek köszönjük a részvételt!
1956-os megemlékezés

Iskolánk tanulóinak közreműködésével méltó módon emlékeztünk meg az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeiről.
 
A műsort összeállította és rendezte: Gál-Pál Zita és Pegler-Ulrik Orsolya Gyöngyi
Kerékpártúra

2021. október 15-én iskolán 26 felső tagozatos tanulója és kísérőik ismét „nyeregbe” pattantak!
 
A 28 km-es távot egy 20 perces pihenő beiktatásával tekerték le a kellemes őszi napsütésben.
Népmese napja - Állatok világnapja

2021. október első hetében került megrendezésre a Népmese napja alkalmából rendezett meseolvasó délután illetve a rajzpályázatra beérkezett alkotások díjazása.
 
A rajzok közül külön díjaztuk az óvodások rajzait, illetve az alsó és felső tagozatosok alkotásait.
 
Az Állatok világnapja alkalmából négy fős felső tagozatos csapatok mérték össze tudásukat. A vetélkedő nagyon jó hangulatban zajlott.
 
Gratulálunk minden résztvevőnek és díjazottnak.
2021. október 6. – Aradi vértanúk emléknapja
 
8. osztályos tanulóink rövid iskolai műsorral emlékeztek meg az aradi vértanúk emléknapjára.


2021. október 5. – DO60 Diáksportfesztivál
 
Iskolánk 20 tanulója a mai napon részt vett a DO60 Diáksportfesztiválon, amelyet Szekszárdon a Sportcsarnokban rendeztek több iskola részvételével.  A gyerekek nagyon jól érezték magukat a különböző sportfeladatok elvégzése közben, ezt az alábbi képek is bizonyítják.


2021. október 4. – Sohonyai Edit író-olvasó találkozó
 
Sohonyai Edit írónő járt nálunk. Ifjúsági regényeket ír, viccesen, érthetően a kamaszokat érintő, foglalkoztató problémákról.
 
Önismereti, emberismereti leckét kaptak 7. osztályos tanulóink. Az író-olvasó találkozó fő témája a kamaszkori szerelem, illetve a "jelek" (testtartás, mozdulatok, hangszín), amelyeket érdemes észrevenni és ismerni mind a fiúknak, mind a lányoknak. Ugyanakkor hasznosak lehetnek a mindennapi életben is.


2021. október 1. – Zene Világnapja – CSÍK ZENEKAR

 
A Zene Világnapja alkalmából hatalmas élményben részesültek iskolánk tanulói. Rendhagyó énekóra keretében a CSÍK ZENEKAR zenei válogatását hallgathatták meg, amelynek témája: A magyar történelem sorsfordító pillanatai népzenénk tükrében a Középkortól Trianonig. Az országban 25 iskola diákjait érte ez a megtiszteltetés, hogy részesei lehetnek ennek az élménynek.


2021. szeptember 29. - Fogápolási foglalkozás
 
Már kis korban fontos megismerkedni a helyes fogápolással. A 2. és 3. osztályos tanulóink fogápolási foglalkozáson vettek részt, ahol megismerkedtek a fogápolás rejtelmeivel, ebben segítségükre volt Kocsis Dorka és Kövesi Kincső fogorvos hallgatók.
 
Köszönjük az érdekes foglalkozást!


2021. szeptember 25. – Fedorka és Sosevolt VersNap
 
Ignácz-Horváth Veronika, 4. osztályos tanulónk a Fedorka és Sosevolt VersNap Országos Találkozóján bronz minősítást kapott Aranyosi Ervin: Mesemanó üzenete és Baka István: Miért hallgatsz tavaszi erdő? című verseivel.
 
Felkészítő tanára: Gál-Pál Zita
 
Gratulálunk a szép eredményhez!


2021. szeptember 24. – Sportnap

 
Iskolánk idén is csatlakozott az Európai Diáksport Napjához. A programot egy közös bemelegítő tornával kezdtük, majd egy közös futással. Ezt követően változatos sporttevékenységeket próbálhattak ki a résztvevők. Volt kötélhúzás, íjászkodás, akadálypálya, kapura rúgás, hullahopp karikázás és ugrálókötél hajtás, illetve igénybe vettük a műfüves pálya adta lehetőségeket is.
 
Az aktív sportolásban részt vettek az óvodások, az iskolások, szülők, hozzátartozók és a Nyugdíjas Otthon lakói is.


2021. szeptember 21. - Diákolimpia

 
Iskolánk felsős tanulói az Atlétikai Ügyességi Csapatbajnokság Tolna  Megyei döntőjében kislabda hajításban 1. helyen végeztek kimagasló eredménnyel.
 
A csapat tagjai: Szabó Kristóf, Mészáros Zoltán, Horváth Ádám, Baráth Armandó, Sárközi Brendon
 
Felkészítő tanáruk: Kilián Zsolt
 
Gratulálunk az elért eredményhez!


2021. szeptember 1. – Tanévnyitó

2021. szeptember 1-én a Bíborvég Általános Iskolában is megszólalt a tanév megkezdését jelző csengőszó. Közös tanévnyitó ünnepséggel indult a 2021/2022-es tanév, amelynek egyik legfontosabb mozzanata az első osztályosok avatása. Az avatás alkalmával kis elsőseink elmondták esküjük szövegét, majd a 8. osztályosok a nyakukba akasztották az iskola nyakkendőjét.
2021. augusztus 26. – Törpi-tábor

Hagyományainkhoz híven minden évben a kis elsőseink a Törpi-tábor keretében megismerkedhetnek tanító nénieikkel, az iskola épületével. Ez az idei tanévben sem maradt el. Augusztus 26-án játékos foglalkozáson vehettek részt a kis nebulók, ahol kézműveskedtek, sportoltak és játékos formában ismerkedtek társaikkal.Vissza a tartalomhoz