Bíborvég

Kisegítő lehetőségek
Tartalomhoz ugrás
Most ennyi az idő
Ez történt
2022/2023. tanév
 
I   félév

Október
 

 
Pályaorientációs programok

Dr. Orsós Zsuzsanna kutató, egyetemi oktató motivációs pályaorientációs előadást tartott pályaválasztás előtt álló felső tagozatos tanulóinknak október 26-án.
 
Iskolánkban október 28-án valósult meg a Pályaorientációs projektnap amelynek keretében bemutatkozott 4 középfokú iskola: II. Géza Gimnázium, I. Béla Gimnázium, Kelemen Endre Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskola, Hunyadi Mátyás Vendéglátó és Turisztikai Technikum és Szakképző Iskola.
A bemutatkozókon kívül tanulóink az alábbi szakmák világába kaptak betekintést: Víz, gáz fűtésszerelő, virágkertész, festő.
 
Köszönjük az együttműködést: Magyar Vöröskeresztnek, Pegler Róbertnek, Spanyol Adriennek és Potyondi Zsanettnek.

 
 
Könyvtári foglalkozás

Az Iskolai Könyvtárak Világnapja alkalmából Halloween témában játékos feladatokat oldottak meg tanulóink. Köszönjük az érdekes feladatokat könyvtárosunknak: Kovács Fanninak.

 

 Futsal

Iskolánk csapata a Diákolimpia Városkörnyéki Futsal döntőjén Szekszárdon 3. helyezést ért el.
 
Gratulálunk a csapat tagjainak és a felkészítő pedagógusnak!

 

 Halloween Tökfaragó verseny

Az idei évben 12 alkotás körül választhattak a szavazók a titkos szavazáson.
 
1. helyezés: Cowboy: Herczeg Bianka Tiara 2. osztályos tanuló
 
2. helyezés: Minyon: Balog Dzsúlió 1. osztályos tanuló
 
3. helyezés: Csajos tökfej: Kovacsics Ketrin Kiara 3. osztályos tanuló
 
Gratulálunk!

 

1956-os Szabadságharc és forradalom

Az 1956-os Szabadságharc és forradalom alkalmából rendezett megemlékezés ünnepi műsorát iskolánk tanulói adták. A korabeli eseményeket a tanulók egy napló elmesélései alapján elevenítették fel, így a nézők maguk is részeseinek érezhették magukat az eseményeknek.

 

A Világ Legnagyobb Tanórája

Idén iskolánk is csatlakozott A Világ Legnagyobb Tanórájához. A fő téma a Minőségi oktatás és a fenntartható nevelés volt.

 

Kerékpártúra

Iskolánk felső tagozatos diákjai idén is kerékpárra pattantak az őszi kerékpár túra keretében, amelyhez az időjárás is kedvezett. A szép napos időben teljesített táv: 26 km volt.

 

Aradi vértanúk emléknapja

Október 6-án a 8. osztályosok műsorával emlékeztünk az Aradi vártanúk emléknapjára.

 

Állatok Világnapja vetélkedő

Tanulóink kis csapatokban mérhették össze tudásukat a játékos feladatokban, illetve az állatokról szóló activityn.

 

Szeptember
  
Európai Diáksport Napja

 
Szeptember 30-án Európa szerte közös mozgásra hívták a sportolni szeretőket. A rendezvényhez iskolánk is csatlakozott. Sajnos az időjárás nem volt túl kegyes, de a borús idő ellenére mindenki jókedvűen és aktívan vett részt a közös programokon. A napot egy közös bemelegítő futással és tornával indítottuk.

 

Könyvtári foglalkozás – Simon Szilvia

Iskolánk 4. és 5. osztályos tanulói Simon Szilvia környezeti nevelő pedagógus által megtartott interaktív foglalkozásokon vettek részt.
 
4. osztályban a Szemét kérdés - megdöbbentő utazás a Földünkön, a "műanyag" bolygón! című témával, 5. osztályban A jövő autói - avagy a klíma védelmében! című témával foglalkoztak a gyerekek.
 
Köszönjük a rendezvényt az Illyés Gyula Megyei Könyvtárnak és a decsi Könyvtárnak.

 

Szüreti felvonulás

A szeptember 24-én megrendezésre kerülő Szüreti felvonuláson iskolánk is képviseltette magát. A bíborvéggel díszített iskolai tábla mögött felsorakozott az iskola apraja-nagyja ki népviseletbe, ki szőlővel a kezében. A felvonuláson mindenki nagyon jól érezte magát.

 

Atlétikai Ügyességi csapatbajnokság

Iskolánk csapata az Atlétika Ügyeségi Csapatbajnokság Megyei Döntőjén kislabdahajításban 3. helyezést és súlylökésben is 3. helyezést ért el. Gratulálunk a csapat tagjainak és a felkészítő pedagógusnak!

 

Tanévnyitó

2022. szeptember 1-én a Bíborvég Általános Iskolában is megszólalt a tanév megkezdését jelző csengőszó. Közös tanévnyitó ünnepséggel indult a 2022/2023-as tanév, amelynek egyik legfontosabb mozzanata az első osztályosok avatása. Az avatás alkalmával kis elsőseink elmondták esküjük szövegét, majd a 8. osztályosok a nyakukba akasztották az iskola nyakkendőjét.

 

Törpi-tábor

Hagyományainkhoz híven augusztus végén kis elsőseink a Törpi-tábor keretében játékos foglalkozáson vehettek részt, ahol megismerkedhettek tanítónénieikkel, osztálytársaikkal és az iskola épületével, tantermükkel.


Tálcán kínált egészség - megújúlt közétkeztetés
„Fogyasztó tudatosságra nevelő iskola” cím átadása
Bíborvég UV színház 2018.12.21 - Falukarácsony Decs
Bemutatkozó kisfilm
Vissza a tartalomhoz