2019-20 Tanév hírfolyam - Bíborvég

Kisegítő lehetőségek
Tartalomhoz ugrás

2019-20 Tanév hírfolyam

Archívum
Hírfolyam
2019-20 Tanév

I. félév

2019. december 20.
Karácsonyi projektnap
  
Az év utolsó tanítási napján ismét a hagyományok szerint folyt a munka. A karácsonyi kézműveskedést mézeskalácssütés egészítette ki. Érdeklődéssel használták a felsősök a tableteket is az idegen nyelvi karácsonyi kvízjátékunkhoz is.
2019. december Adventi gyertyagyújtások
  
A várakozás és a szeretet, az advent és a karácsony. Mind a négy gyertya meggyújtásához is kapcsolódott Kocsis László hitoktató rövid történeteivel, meséivel. Hagyományosan az alsó tagozatos osztályok kedves versei, szépen megformált műsorai és a közös ének tette közösségformálóvá, egyedi hangulatúvá ezeket az alkalmakat.
2019. december 18.

Ismét jól sikerült program zajlott ezen a napon közösen, gyerekekkel, szülőkkel. A kézműves foglalkozáson apró karácsonyi meglepetések készültek Kozma Erzsébet és Vaszlavek Ildikó pedagógusok segítésével.
2019. november 8.
Pályaorientációs nap

Délelőtt minden évfolyamon ráhangolódás – játékos feladatok megoldása szakmákkal kapcsolatosan, majd intézmények bemutatkozása: szakképző, technikum, gimnázium.
 
Szakmák bemutatkozása – meghívott vendégekkel (szülők elmesélik saját tapasztalataikat, miért ezt a szakmát választották, beszélnek munkájukról)
 
Később üzemlátogatás a felsősöknek – Sárközterm Kft, Gépműhely, kicsinek csoportos játék.
2019. november 8.

Az idei Mazsolaavatót is a diákönkormányzat szervezte, a 8. osztályosok vezették le. Tréfás, játékos feladatok követték egymást, majd az ötödikesek felső tagozatossá avatása.
2019. november 15.
XIII. Országos Ifjúsági Népi Kézműves Pályázat – Debrecen
 
 
Hímzés szakágban Szabó Györgyi munkái I. díjat, csoportos kategóriában, gyöngy szakágban a  diákjaink által készített sárközi gyöngyékszerek szintén I. díjat érdemeltek ki.
 
A díjak eszmei értékét növeli, hogy országos szinten a díjazott alkotások többsége a népi kézművességet oktató, nagy múlttal és hagyományokkal rendelkező művészeti szakiskolák és szakközépiskolák tanulói és szakkörei közül került ki. Gratulálunk az ügyes kezű diák-alkotóknak, és felkészítő tanáruknak, Vaszlavek Ildikó pedagógusnak! (A lányok ma már a Bátaszéki II. Géza Gimnázium tanulói)2019. október 25.

A Honvédelmi Sportszövetséghez benyújtott pályázatunk keretében, honvédelmi napot rendeztünk. Az előzetes rajzverseny eredményhirdetése, jutalmazása után többállomásos akadályverseny zajlott, melyen minden iskolás diák részt vett. Az érdekes és izgalmas pályát a székesfehérvári Honvéd Szondi György Sportegyesület íjász- és lövészszakosztálya, valamint a szekszárdi Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda munkatársai építették, és felügyelték. A programot több szülő is érdeklődéssel követte a helyszínen, és szurkolt a gyerekeknek, és segített a munkában. Később a Szekszárdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltó autója is megérkezett az iskola udvarára, valamint a Szekszárdi Rendőrkapitányság decsi KMB Irodájának gépjárműve is. A gyerekek beülhettek az autókba, szirénáztak, kipróbálták a hangosbemondót, és élvezettel ismerkedtek meg minden apró részlettel.
 
A fizikai aktívitással töltött nap végén pizza-parti várta a résztvevő gyerekeket és felnőtteket. Köszönet minden segítőnek!
2019. október 23.

A színjátszó szakkör irodalmi-történelmi összeállítással készült, a múlt üzenetéhez híven, felelevenítve az 1956. október 23-a és november 4-e között Magyarországon történteket. A változatos szövegek, színpadképek, a zene és mozgás közelebbé, átélhetőbbé tették az ünneplő közönség előtt az 1956-os eseményeket. Sem mi, nézők, sem a gyermekszereplők nem felejtik el azt, hogy mit üzen október 23-a az utókor számára, és mit jelentett az ő életükben is ez a színvonalas szereplés. A műsort rendezte, koreografálta, betanította Kovács Szilvia.
2019. október 10.

A DÖK vetélkedőt szervezett az Állatok Világnapja alkalmából, ahol a 4-5 fős csapatok tesztekkel, keresztrejtvényekkel és interaktív játékokkal tették próbára tudásukat az állatok világáról, életmódjáról. Első helyezett szoros versenyben a 8. osztály csapata lett. Második helyet a hatodik osztályos csapat érte el, harmadik helyen a 7. osztály csapata végzett. A tanulók teljesítményét emléklappal, ajándékkal jutalmaztuk. Gratulálunk a résztvevőknek!
2019. október 9.

Hagyományos őszi kerékpártúránkon szép napsütéses időnk volt. A huszonöt ügyes vállalkozó tanuló és kísérőik 26 km-t leküzdve fáradtságot, meleget kerekezett ezen a napon.
2019. október 7.

Hagyományosan a mindenkori 8. osztályos tanulóink segítségével iskolai ünnepség keretében méltón emlékeztünk az aradi vértanúkra.
2019. október 3.

Az Országos Könyvtári Napok alkalmából iskolánk 1. és 2. osztályos tanulói a községi könyvtárban jártak író-olvasó találkozón. A vendég Dániel András író-illusztrátor, a népszerű kuflik mesekönyvsorozat szerzője. Az interaktív előadás, beszélgetés nagyon tetszett a gyerekeknek.
2019. szeptember 27.
 
A hagyományos Sportos Diákok napi rendezvényünkkel ismét csatlakoztunk az Európai Diáksport Napjához. Iskolánk kétharmad része vett részt ezen az eseményen. A közös bemelegítést követően a település új futópályáján kocogtuk le a 2019 méteres távot. Ezt követően az iskolában, a sportcsarnokban sor- és váltóversenyeken keretében mozogtak a gyermekek, a sportudvaron pedig zsinórlabda körmérkőzések voltak, valamint hetesrúgó bajnokság zajlott.
2019. szeptember 24.
  
Remekül kezdték az új tanévet a Bíborvég Általános Iskola atlétái. A Diákolimpia rekord részvétel mellett megrendezett idei első megyei döntőjén, az Ügyességi Csapatbajnokságon három számban is érmes helyezést értek el diákjaink.
 
Aranyérmes, megyebajnok a kislabdahajító fiú csapat: Pusztai Vilmos, Fekete Pál, Takács Félix, Zufall Brendon, Pusztai László.
 
Ezüstérmes a súlylökő fiú csapatunk: Zsiga Levente, Kalányos Balázs, Pusztai Vilmos, Pusztai László, Zufall Brendon.
 
Bronzérmes a távolugró fiú csapatunk: Pusztai Vilmos, Zufall Brendon, Pusztai László, Mészáros Zoltán, Kocsis Balázs.
 
Testnevelő tanár: Kilián Zsolt
 
Gratulálunk!!!
 


2019. szept. 19.

Szekszárdi Garay János Általános Iskola 50 éves jubileumi rendezvénysorozatára Álomiskolám címmel rajzversenyt hirdetett. Intézményünkből is több diák rajzával neveztünk. Két nyolcadikos tanulónk, Juhász Zétény és Kalányos Balázs rajza díjazásban részesült. Gratulálunk!


2019. szeptember 2.
 
Becsengettek! Kezdődik a 2019-20-as tanév. A kis elsősök is az iskola polgárai lesznek ettől a naptól, a nyolcadikosoktól megkapják az iskola-nyakkendőt.
2019. aug. 29.
  
2019. augusztus 23 - szeptember 01. között Magyarországon is kerültek megrendezésre a Női Röplabda Európa Bajnokság mérkőzései. A helyszín a Papp László Sportaréna volt, ahová a Röplabda Szövetség  térítésmentes belépőjegyeket biztosított a magyar lányok biztatásáért.
 
Iskolánkból 8 tanuló utazott Kilián Zsolt tanár úr kíséretével Budapestre. A decsi Önkormányzat is ingyenesen bocsátotta az iskola részére a kisbuszt.
 
A gyerekek délután az Azerbajdzsán – Románia és a Magyarország – Hollandia mérkőzéseket láthatták. Sajnos a meccsen a magyarok 3:0-s vereséget szenvedtek szurkolásunk ellenére is az esélyesebb hollandokkal szemben.2019. aug. 28-29.
Törpi Tábor
 
Két nap délelőttjén elsőseink ismerkedtek az iskolával, a tanítóikkal. Ezeken a napokon játékosan, élményszerűen készítettük fel a gyermekeket a szeptemberi iskolakezdésre. Fontos volt a pozitív megerősítés, tapasztalatszerzés, az érzelmi ráhangolódás az iskolára. Gyakorolták egymás segítését, elfogadását, mindenki felszabadultan játszott, „dolgozott”, kíváncsian  várva egy új életszakasz  kezdetét.

 Vissza a tartalomhoz