2018-19 Tanév hírfolyam - Bíborvég

Tartalomhoz ugrás

2018-19 Tanév hírfolyam

Archívum
Hírfolyam
2018-19 Tanév
I. félév

2019. január 11.
 
A DÖK szervezésében januárban hagyományosan rendezünk egy játszódélutánt. Az érdeklődők kedvelt régebbi játékok mellett az új játékokkal is ismerkedhetnek.
2018. december 21. Karácsonyi projektnap
 
 
Ezen a napon mézeskalácssütés, díszítés, játék- és sportfoglalkozások zajlottak. A községi karácsonyi műsorban a kórusunk énekelt, a bábosok pedig szenzációs fekete színházi uv- fényes produkciójukkal osztatlan sikert arattak.
2018. december Adventi gyertyagyújtások

A várakozás és a szeretet, az advent és a karácsony. A türelem, a megértés gyakorlása, az ünnepek fontossága – erről beszélt Kocsis László hitoktató péntekenként az adventi gyertyák meggyújtásakor. Hagyományosan az alsó tagozatos osztályok kedves versei, műsora és a közös ének tette közösségformálóvá ezeket az alkalmakat.
2018. december 11.

Húsz pár sportcipőt kapott 20 legszerencsésebb tanulónk a Magyar Diáksport Szövetség jóvoltából a megyében egyedüli iskolaként, az „Egy cipőben járunk” társadalmi felelősségvállalási programja keretében. Az ismert és civil személyektől, cégektől, szervezetektől kapott cipőknek igazán nagyon örültek tanulóink, köszönet érte!
 
Rögtön fel is vették, és Böröcz Anita tanítónő vezetésével a zumbaszakkörösökkel együtt ki is próbálták az felújított tornacsarnokban.


 


2018. december 6.

A Mikulás rengeteg elfoglaltsága miatt „Mikulás-anyó” és „kisördög” segédje osztott szaloncukrot a gyerekeknek ezen a napon. Nemcsak a kicsik és a nagyok kaptak, hanem az udvari játszóteret készítő munkások, és a tornacsarnok felújításán dolgozók is.
2018. december 3.

 
Ismét közösen az iskolában: szülők, pedagógusok, gyerekek együtt készítettek karácsonyi lapokat, tasakokat. Várjuk a kedves szülőket további közös rendezvényeinkre is!
2018. november 22.
 
Szülőknek szerveztünk új digitális eszközeinkről rövid bemutatót ezen a délutánon. Kozma Erzsébet igazgató-helyettes mutatta meg az új legkorszerűbb, IV. generációs optikai kamerás, érintőképernyős interaktív táblát és néhány érdekes tanulást segítő programot az érdeklődőknek.
2018. november 9.
Az idei Mazsolaavatót is a diákönkormányzat szervezte. Tréfás, játékos feladatok követték egymást, majd az ötödikesek felső tagozatossá avatása. Az avatás bulival zárult.
2018. november 8.
Papírgyűjtés

Több mint 3 tonna papír szállítottak el ma reggel iskolánkból. Köszönet a  szülőknek a segítségért!
2018. október 23.

Az új tagokkal bővült színjátszó szakkör méltó tisztelgett az 1956-os forradalom és szabadságharc emléke előtt. A színvonalas előadás a település ünnepén is nagy sikert aratott. A műsort rendezte, koreografálta, betanította Kovács Szilvia tanárnő.
2018. október 10.

Nagy Csaba tárogatóművész, a Rákóczi Tárogató Egyesület alapító elnöke egy rendhagyó interaktív zenés történelem-órát tartott iskolánk diákjai számára.
Az előadás témája a kuruc kor volt, illetve annak történelmi háttere, valamint zenei értékei. Tanulóink megismerkedtek a tárogató eredeti feladatával - ami a kuruc kori csaták jelzőeszköze volt -, és II. Rákóczi Ferenc történelmi jelentőségével.
Felcsendültek a kuruc kor ismert dallamai is ezen a kiemelt zenei érték és hungarikum címmel kitüntetett hangszeren.2018. október 6.

 
Rövid iskolai ünnepség keretében méltón emlékeztünk az aradi vértanúkra. Hagyományosan a mindenkori 8. osztályosok segítették ezt.2018. október 4.

A DÖK vetélkedőt szervezett az Állatok Világnapja alkalmából, ahol a négyfős csapatok aktivity-játékkal, kérdőívekkel, tesztekkel, keresztrejtvényekkel és interaktív játékokkal tették próbára tudásukat és az iskolában tanultakat az állatok világáról, életmódjáról. Első helyezett szoros versenyben a 7. osztály egyik csapata lett. Második helyet megosztva az egyik ötödikes és a másik hetedik osztályos csapat érte el, harmadik helyen az egyik 6. osztályos csapat végzett. A csapatok teljesítményét emléklappal, ajándékkal jutalmaztuk. Gratulálunk a résztvevőknek!


2018. szept. 28 - okt. 4.

Hagyományosan a Népmese napján a legkisebbeknek mesélünk. Németh Virág 8. osztályos tanuló népmesét olvasott fel az elsősöknek és a másodikosoknak.
 
A meghirdetett „Rajzolj a kedvenc népmesédből!” rajzpályázatunk kiállítását és eredményhirdetését már október első hetében tartottuk. A decsi Tesz-Vesz Óvoda óvodásait is bevontuk a „munkába”, így óvodától 8. osztályig rajzoltak a gyerekek. A díjazottak kiválasztásában Fehér Balázs tanár úr segített. Köszönet az óvónőknek, és a felkészítő pedagógusoknak is!
2018. szeptember 28.

 
Diáksport nap - Idén iskolánk tanulói a műfüves pálya melletti területen teljesítették a 2018 méteres futótávot. Ezt követően az új játszótéren játszhattak, ill. a focis lányok vették birtokukba a műfüves pályát. Ezután az iskola folyosóján, tornatermében játékos versenyeken, szobakerékpározásban, egyszerű taposógépen is kipróbálhatták sportos énjüket a gyerekek. Testnevelésből szorgalmi 5-ös járt minden résztvevő-sportoló tanulónak.2018. szeptember 20.

Ismét kerékpártúra: a 2. osztályos gyerekek Cserencre kerekeztek. Több szülő is részt vett a kiránduláson, akik finom ebédet főztek a vadászház udvarán mindannyiunknak. A gyerekek nagyon élvezték a bicajozást a szép időben. Hamar birtokba vették a kastély tágas udvarát, ahol kedvükre játszhattak. A múzeum látnivalóit érdeklődéssel és csodálattal nézték. Igazi gyermek-szülő-pedagógus program valósult meg ezen a napon.
2018. szeptember 19.

Az idei évben is részt vettünk szekszárdi Zöldtárs Alapítvány által szervezett Autómentes Napon.  A kerékpáros túra rendőri biztosítással zajlott. A kerekező csapat Gemencben megpihent, itt a szervezők különböző jutalmakat sorsoltak ki a résztvevők között, majd a 20 gyerek a három kísérő nevelővel, és egy szülővel visszakerekezve teljesítette a 27 km-es távot.
2018. szeptember 3.

Indul az új tanév!
A kis elsősök a nyolcadikosoktól kapják meg az iskola-nyakkendőt.Vissza a tartalomhoz