2017-18 Tanév hírfolyam - Bíborvég

Tartalomhoz ugrás

2017-18 Tanév hírfolyam

Archívum
Hírfolyam
2017-18 Tanév
I. félév2018. január 22.
Magyar Kultúra Napja
 
 
A Himnusz eléneklése után díjkiosztásra került sor könyvtárunkban. Előző héten levelező versenyt hirdettünk, melyben 13 + 1 kérdésre kellett helyes választ adni. A kérdések elődeink gazdag kulturális értékeihez kapcsolódtak.
 
A díjazásra 15 tanuló jogosult, melyek közül a legjobbak:
 
6. osztályból: Rigó Adrienn és Nagy Kiara Virág egyénileg,
 
7. osztályból: Németh Virág, Sipos Dóra és Szabó Dorina Mercédesz csapatban.
 2018. január 12.
Játszódélután

 
A DÖK szervezésében januárban mindig rendezünk egy játszódélutánt. A kedvelt régebbi játékok mellett itt az érdeklődők mindig megismerkedhetnek az új játékokkal is.2018. január 10.
Ovisok látogatása

 
Az első osztályban meglátogatták a volt ovis gyerekeket az óvónénik. Magyar és matematika tanórákon vettek részt az óvoda-iskola átmenet programja keretében. A kis elsősök lelkesen és szépen dolgoztak.


2017. december 21.
Karácsonyi projektnap
 
 
A 2017-es év utolsó tanítási napja. Műsorral köszöntöttük az óvodásokat, a nyugdíjas otthonok lakóit: kiskórusunk karácsonyi dalait a citerások kísérték, majd a felsős kórus is énekelt, és a bábosok is szerepeltek. Az utolsó adventi gyertyagyújtást a 4. osztályosok versei vezették fel. Ezen a napon kézműves, társasjáték- és sportfoglalkozások is színesítették a programot.
 2017. december 08.-15.
Gyertyagyújtások
A várakozás és a szeretet, az advent és a karácsony. A türelem, a megértés gyakorlása – az ünnepek lényegének megértése segít majd abban, hogy ez az időszak különb legyen az átlagos hétköznapoknál. A 2. és 3. osztályosok műsorával és Kocsis László hitoktató rövid történeteivel gyújtottuk meg a második és a harmadik gyertyát.2017. december 6.
Mikulás
A mi iskolánkban „Mikulás néni” járt a segédjével ezen a napon!
2017. december 1.
Advent
Készüljünk együtt a szeretet ünnepére! Kocsis László diakónus beszélt az adventről a tanulóifjúságnak. Az adventi gyertya gyújtását az elsősök versei kísérték, és a közös éneklés sem maradt el.


2017. november 24.
Szekszárd

A Szekszárdi Babits Mihály Általános Iskola által meghirdetett rajzversenyen, aminek a témája szabadon választott volt, Juhász Zétény 6. osztályos tanuló korosztályában 3. helyezést ért el. Gratulálunk!


2017. november 15.
Budapest

Tanulóink a budapesti Népi Iparművészeti Múzeumban jártak. Az NTP-MŰV-17 pályázat keretében megtekintették a szűkebb hazánkkal, Sárközzel kapcsolatos kiállítást, majd múzeumpedagógiai foglalkozáson is részt vettek.
2017. november 10.
Mazsolaavató

Az idei Mazsolaavatót is a diákönkormányzat szervezte. Itt tréfás, játékos feladatok követték egymást, majd az ötödikesek felsőssé avatása. A buli , a tánc tetteteljessé az estébe hajló rendezvényt.
2017. október 23.
Az ünnep

A színjátszó szakkör műsora koncentráltan és az alkalomhoz méltó módon mutatta be a forradalmi eseményeket, a megrázó történelmi valóságot. A a hazaszeretetet és a nemzeti büszkeséget erősítő műsor emelkedett pillanatait nemcsak a szövegnek, hanem a zenének és a koreográfiának is köszönhetjük. A műsort rendezte, koreografálta, betanította Kovács Szilvia tanárnő.2017. október 19.
Múzeumlátogatás

Az iskolában tanultak elmélyítéséhez, élővé
tételéhez nincs is jobb hely a múzeumnál! Nem csupán információt kaptak a diákok, de élményt is, ami hazavihető, és ami további felfedezésre csábítja őket. A hatodikosokat Tóth Julianna tanárnő kísérte2017. október
Az Állatok világnapja

A DÖK interaktív játékos vetélkedőt szervezett, az osztályok 4 fős csapatokban versenyeztek.

Első helyen a 8. osztály csapata végzett, majd a hetedikesek, utána a hatodikosok következtek, majd az ötödikesek.
A feladatok felhívták a figyelmet arra, hogy egész évben harmóniában éljünk a természettel, a minket körülvevő élőlényekkel.2017. október 06.
Aradi Vértanúk Napja

Hagyományosan a 8. osztályosok készültek oktber 6-ra. Rövid iskolai ünnepség keretében méltón emlékeztünk az aradi vértanúkra.


2017. szeptember 30.
Népmese napja

Hagyománnyá vált, hogy ezen a napon a legkisebbeknek a nyolcadikos lányok népmesét olvasnak fel.

(Az idén 29-én, pénteken ünnepeltük Benedek Elek születésnapját.) Az első osztályosok énekkel köszönték meg a felsősök meséjét. A harmadik és negyedik osztályosok feladata a mesékkel kapcsolatos totó és keresztrejtvény megfejtése volt. 15 tanuló adott jó válaszokat a kérdésekre. Könyvjelzővel és édességgel jutalmaztuk a résztvevőket.


2017. szeptember 29.
Európai Diáksport Napja

Iskolánk tanulói kezdésként rendőri biztosítás mellett a község utcáin teljesítették a 2017 méteres futótávot. Ezt követően az iskola udvarán, folyosóján, tornatermében játékos váltóversenyeken, asztalitenisz mini bajnokságban, szobakerékpározásban, egyszerű taposógépen is kipróbálhatták sportos énjüket. Minden résztvevő testnevelésből szorgalmi 5-öst kapott.


2017. szeptember 26.
Tűzriadó próba

Az idei tanévben látványtechnikai elemmel, a füstgép alkalmazásával zajlott a tanév elején a tűzriadó. A megfelelő idő teljesítésével az udvari sportpályán volt a gyűlekező.


2017. szeptember 16-30.
Hagyományőrző alkotásaink szekszárdi kiállításon

Iskolánk hagyományőrző tehetséggondozó műhelye közös és egyéni alkotásokkal is nevezett a XII. Országos Gyermek és Ifjúsági Népi Kézműves Pályázatra gyöngy és vessző kategóriában.

A Szekszárdi Szüreti Napok keretében a dél-dunántúli régió – Somogy – Tolna – Baranya – zsűri által válogatott anyagából rendezett kiállítást a Tolna Megyei Népművészeti Egyesület, amelyen a mi iskolánk alkotásai is szerepeltek.

Mindkét kategóriában 3-3 jutott tovább az országos kiállításra, köztük Szabó Fanni 8. osztályos tanuló babaszobája is.

2017. szeptember 20.

Kerékpártúra

 
A szomorkás idő ellenére az idei évben is részt vettünk szekszárdi Zöldtárs Alapítvány által szervezett Autómentes Napon.

A kerékpáros túra rendőri biztosítással zajlott. A kerekező csapatot Gemencben kapta el igazán az eső, de a 15 gyerek a három kísérővel becsületesen kitartott, teljesítette a 27 km-es távot.


2017. szeptember 11-13.
Erzsébet Tábor

 
Igazolt hiányzás szeptember 11-13. – őszi Erzsébet tábor ismét
 
 
A tavalyi őszi kaland sikerén felbuzdulva, az idei évet ismét vidám táborozással nyitottuk a 6-8. osztályosokkal. 31 tanuló és három kísérő pedagógus (Kovács Szilvia, Szerémi Erika, Valentinyi János) élvezhette a fonyódligeti tábor programjait a Balaton parton.

 
A táborba külön busszal érkeztünk. Időben elfoglaltuk a szállást, így már az első nap is bőven jutott idő játékra, kellemes időtöltésre. A tanulók és kísérőik dicsérték az ellátást és a programokat egyaránt. Kipróbáltuk a sárkányhajózást, este pedig mindenkit diszkóval várt a hangulatos rendezvénysátor.

 
A második napon a bátrak mászhattak falat, összemérhették ügyességüket a mini kalandpark drótpályáján, lehetett kézműveskedni, sportolni. Ebéd után sétahajóztunk a hullámzó Balatonon. Késő délután pedig sorversenyen vettek részt tízen, a többiek szurkoltak a csapatnak. A záró estén moldvai táncokat tanultunk.

 
A harmadik napon szomorúan vettünk búcsút a tábortól, azzal a reménnyel, hogy még visszatérhetünk a jövőben ide.


2017. szeptember 01.
Tanévnyitó

Ismét itt az új tanév!

Az elsősök hagyomá-nyosan még augusztus végén megismerkedtek a Törpi táborban az iskolával.


2017. szeptember 15.
TeSzedd

Iskolánk ebben a tanévben is részt vett az országosan meghirdetett akcióban. Péntek délután csatlakoztak hozzánk a szülők és a község több civil szervezetének tagjai is (Élhetőbb Decsért, Őszi Napfény Nyugdíjas Klub, Református Temetőért Alapítvány). Az idő kedvezett, a felnőttek és a gyerekek lelkesen vettek részt a munkában.

Vissza a tartalomhoz